„Lumea de astăzi unde cruzimea, egoismul şi minciuna sunt ,,valorile” celor care conduc şi care se închină zeului-ban este dureros de atent observată şi analizată în versurile poemului Întoarcerea lui Mesia semnat de poetul George Petrovai. Nevoia imperioasă a unei resurecţii morale conduce ruga pentru revenirea unui Mesia pe Pământ întru restabilirea valorilor luminii, ale adevărului şi binelui. Altfel, prinsă în goana după banul-ochiul dracului, omenirea îşi va afla pieirea, prin purificarea prin foc dată de Dumnezeu pentru faptele mârşave ale oamenilor.

Mai este timp pentru salvarea sufletului omului căutător de miraje ale plăcerilor pământeşti? Adevăruri bine reliefate de poetul George Petrovai într-un adevărat rechizitoriu la adresa faptelor omului.”
Emilia Ţuţuianu Dospinescu

„Poem-romanul Întoarcerea lui Mesia l-am terminat de scris în luna mai 2015, după o formidabilă încordare fără oprire, demarată în luna februarie a aceluiaşi an (cu certitudine că în acest caz a funcţionat intuiţia totalităţii, căci l-am scris aproape ca după dictare, fără a-l mai schiţa pe hârtie), şi de-atunci aştept să se împlinească promisiunile acelor prieteni, cu al căror ajutor generos am izbutit să tipăresc ultimele zece cărţi.

Fireşte că între timp, mai exact de la apariţia în luna iunie a volumului Balade pentru buni şi răi, n-am stat cu mâinile în sân, ci – pe lângă cele circa 50 de articole concepute, redactate şi trimise la reviste – mi-am făcut norma de lecturi şi am pregătit încă două cărţi pentru tipar.

Când vor apărea, asta numai bunul Dumnezeu ştie! Mai exact, va fi vreodată? Cu mult mai mult ca efortul depus pentru scrierea lor, m-apasă conştiinţa zădărniciei ce se hrăneşte cu egoismul şi ipocrizia semenilor...

Cred, Doamne, ajută necredinţei mele!

N.B. - Urmând insistentul sfat al distinsului cărturar Nuţu Roşca, cel care mi-a onorat poem-romanul cu calificativul „capodoperă”, consider că nu mai trebuie să adaug nimic şi că prezenta carte are şanse să rămână unitară şi egală cu ea însăşi doar fără ingerinţe din afară”.

Autorul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet