Occidentul condus de SUA duce mai departe un război hibrid împotriva Rusiei și, în încercarea de a ruina țara, sporește livrările de arme și furnizează informații regimului de la Kiev, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în discursul său la sesiunea plenară a celui de-al 24-lea Consiliu Mondial al Poporului Rus, citit de ambasadorul special al Ministerului de Externe, Gennady Askoldovich.

"Occidentul folosește regimul criminal rusofob al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski ca una dintre pârghiile pentru a limita țara noastră. Vedem cum Washingtonul și aliații săi din NATO sporesc livrările de arme letale către neonaziștii ucraineni, fac schimb de date de informații cu aceștia și recrutează mercenari străini pentru a-i trimite în Ucraina. Toate acestea, într-un fel sau altul, îi fac părtași la conflict", susține Serghei Lavrov, citat de agenția de presă de stat rusească TASS.

Lavrov denunță un "război hibrid total" împotriva Rusiei
El a subliniat că Occidentul colectiv condus de SUA, "obsedate de dominația mondială", a declanșat un "război hibrid total" împotriva Rusiei.

"Dușmanii noștri nu-și ascund adevăratele obiective: să distrugă economia rusă, să submineze stabilitatea politică internă, să ne învingă pe câmpul de luptă și, în cele din urmă, să slăbească semnificativ sau chiar să distrugă statalitatea noastră națională seculară", a adăugat Lavrov.

Acesta este motivul pentru care, a spus Lavrov, ideologii "culturii de anulare conduc în Occident în ceea ce privește Rusia". "Toate restricțiile privind orice acțiuni împotriva noastră au fost ridicate. Cei care urăsc poporul rus multietnic se simt liberi să își ia orice libertate", a conchis ministrul rus de Externe.

Lavrov: Rusia nu își mai îndreaptă atenția către țările occidentale
În altă ordine de idei, Rusia "nu vede niciun sens" să menţină aceeaşi prezenţă diplomatică în Occident, a afirmat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, anunţând că Moscova se va concentra de acum încolo pe Asia şi Africa.

"Nu există niciun sens şi nicio dorinţă, desigur, să menţinem aceeaşi prezenţă în ţările occidentale", a declarat Lavrov, în timpul unei întâlniri cu tineri diplomaţi recent angajaţi de Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, relatează AFP, citată de Agerpres.

Diplomaţii ruşi lucrează acolo (în Occident) "în condiţii ce pot fi cu greu calificate drept umane, li se creează mereu probleme, ameninţări care avansează constant", a subliniat Lavrov. "Însă, cel mai important este că acolo nu este de lucru după ce Europa a decis să se închidă în faţa noastră, să-şi suspende orice cooperare economică" cu Moscova, a continuat şeful diplomaţiei ruse. "Ce poţi face? Nu-i poţi forţa pe alţii să ne iubească", a adăugat el.

În acelaşi timp, "ţările lumii a treia, atât în Asia, cât şi în Africa, au nevoie, dimpotrivă, de o atenţie suplimentară", a dat Lavrov asigurări, precizând că Rusia are multe proiecte acolo, în special comerciale, "care cer un acompaniament diplomatic".

"În aceste condiţii, vom plasa desigur centrul de gravitaţie în ţările care sunt gata să lucreze în condiţii de egalitate şi să coopereze cu noi pe o bază reciproc avantajoasă", a conchis Lavrov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și