Lavrov ar fi făcut aceste remarci în fața jurnaliștilor de la grupul de reflecție Valdai Discussion Club, scrie Reuters.

Ministrul rus al apărării susţine într-o convorbire cu omologul francez că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară”

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a discutat duminică la telefon cu omologul său francez Sebastien Lecornu despre situaţia din Ucraina, situaţie care „are o tendinţă spre o escaladare necontrolată”.

Serghei Şoigu „i-a împărtăşit omologului său francez îngrijorările sale legate de eventualele provocări din partea Ucrainei, prin recurgerea la o bombă murdară”, însă fără a oferi dovezi în susţinerea afirmaţiilor că Ucraina ar putea folosi o astfel de armă.

Cei doi miniştri „au discutat despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid”, a informat Ministerul Apărării rus într-un comunicat. „Există în continuare o tendinţă către o escaladare necontrolată”, adaugă comunicatul.

Aşa-zisa „bombă murdară” combină explozivi tradiţionali cu materialele radioactive şi are, prin urmare, un efect dublu: provoacă o explozie şi contaminează radioactiv zona.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la 24 februarie invadarea Ucrainei, cu scopul declarat de „a demilitariza” şi „denazifica” vecinul său prooccidental şi de a împiedica autorităţile de la Kiev să ceară aderarea la NATO.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și