Poliţiştii rutieri din municipiu au discutat cu actualii pietoni şi viitorii şoferi despre riscurile pe care şi le asumă cei care încalcă normele rutiere. Reformulând proverbul, se poate afirma că „cine respectă regulile de circulaţie, ajunge departe, iar cine se abate de la respectarea lor poate ajunge la o altă destinaţie.”

Din dorinţa de a reduce distanţa, mulţi pietoni aleg să traverseze prin locuri nemarcate. Iar o singură traversare de genul acesta poate fi fatală. Pentru a fi credibili, poliţiştii le-au dat elevilor exemple concrete despre persoane care, ignorând regulile privind traversarea, şi-au pierdut viaţa sau au fost grav rănite în urma unor accidente. Pentru a evita experimentarea unor situaţii neplăcute, poliţiştii au discutat cu elevii şi despre modalitatea în care trebuie să circule cu bicicletele dar şi aspectele legislative legate de comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Deşi pentru liceeni tentaţia e mare, autoturismele pot fi conduse doar de către cei care posedă permise.

Lecţia preventivă susţinută de poliţişti va fi realmente utilă doar dacă aspectele legislative însuşite vor fi puse în practică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și