Membrii unei asociaţii trag un semnal de alarmă legat de un semnal de alarmă legat de anumite mesaje greşite care se regăsesc în manulele de religie după care se învaţă în şcolile din România.

Spre exemplu, într-un manual de religie pentru clasa I se prezintă exemplul unui băieţel păcătos, care din cauză că a minţit este pedepsit de Dumnezeu şi este lovit de o maşină. Mai mult decât atât, în manualul de religie este prezentă o fotografie în care se arată clar cum băiatul ajunge pe capota autoturismului.

De asemenea, într-un manual de religie pentru elevii de clasa a III-a este promovată ideea că dacă purtăm la gât un alt semn decât cel al crucii suntem păcătoşi şi ajungem în iad. Acelaşi lucru se întâmplă dacă într-o zi de Sărbătoare mergem în alte locuri în afară de biserică.

Aceeaşi asociaţie susţine că la orele de religie mai este promovată ideea că actul sexual în timpul perioadei de post este unul dintre motivele pentru care există cazuri de copii cu handicap. Se pare că elevii percep greşit aceste mesaje, dezvoltă un sentiment de frică faţă de eventualele pedepse şi ajung traumatizaţi.

"Drepţii se răcoresc, păcătoşii ard (...) chinuiţi de îngerii răi", "Adam și Eva au pierdut prietenia cu Dumnezeu. Fiecare om se naşte cu păcatul strămoşesc" sunt doar câteva din frazele pe care trebuie să le înveţe copiii, începând chiar de la clasa pregătitoare.

Din cele 45 de manuale de religie aprobate de Ministerul Educaţiei, doar 18 aparţin cultului creştin ortodox.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet