Infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice sunt fapte deosebit de grave iar autorii unor astfel de fapte sunt supuşi răspunderii penale şi riscă să-şi piardă libertatea.

Este şi cazul unui tânăr de 24 de ani din comuna Bistra, sat Crasna Vişeului pe numele căruia Curtea de Apel Cluj a emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat într-un alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Tânărul a fost identificat de poliţişti vineri, 23 iunie, în trenul care circula pe relaţia Cluj Napoca – Sighetu Marmaţiei. Acesta a fost încarcerat de poliţişti şi depus în penitenciar, unde îşi va executa pedeapsa.

Din păcate, nu toţi şoferii conştientizează urmările faptelor ce contravin legislaţiei rutiere în vigoare iar poliţiştii se află aproape zilnic în situaţia de a întocmi dosare penale pentru astfel de fapte. Doar în acest week-end au fost constatate nouă infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două de conducere fără permis şi alte trei de conducere a unor autovehicule neînmatriculate.

În toate aceste cazuri persoanele depistate riscă aplicarea unor pedepse privative de libertate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!