Conform unor surse, în vehicul se aflau ţigări în valoare de aproximativ 300.000 lei.

Şoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor de frontieră, astfel că s-a trecut la urmărirea lui în trafic.

De asemenea, s-au tras focuri de armă, dar suspectul a sărit de la volan din mers şi a încercat să fugă în pădure.

Poliţiştii de frontieră au reuşit să îl prindă şi să îl încătuşeze.

ACTUALIZARE Poliția de frontieră:

Ieri, 9 iunie a.c., în baza Planului de acțiune în scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu tutun și produse din tutun la frontiera de nord a României Contrabandă 2017, încheiat între ITPF Sighetu Marmației, IJJ Pintea Viteazul Maramureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și IPJ Maramureș, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, lucrătorii noștri au depistat în trafic, pe raza localității de frontieră Repedea, jud. Maramureș, un microbuz despre care se dețineau date că transportă de contrabandă. Autovehiculul circula cu mare viteză, sens în care s-a trecut la urmărirea acestuia. Deși s-au folosit semanalele acustice și luminoase, conducătorul auto a refuzat să oprească, întreptându-se spre localitatea Ruscova, fapt pentru care s-au tras mai multe focuri de armă în plan vertical și asupra pneurilor autovehiculului, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat, au fost informați polițiștii de frontiera de la Sectoarele PF Vișeu de Sus și Valea Vișeului, lucrători din cadrul Poliției Viseu de Sus și Secția 4 Leordina, precum și lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca în vederea blocării principalelor posibile direcții de deplasare a microbuzului.

Pe timpul urmăririi, în apropiere de localitatea Vișeu de Jos, conducătorul auto a sărit din mers din autovehicul și s-a deplasat în fugă spre o pădure din apropiere.

Autoturismul a continuat să ruleze, după care s-a oprit la capul unui pod de pe marginea carosabilului, rezultând avarierea părții din față a acestuia.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul român M. Gabriel de 19 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În microbuzul avariat au fost descoperite mai multe colete voluminoase care conțineau țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia împreună cu șoferul la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor din autovehiculul în cauză a rezultat cantitatea de 19.990 pachete cu țigări, de diferite mărci, proveniență Duty Free, în valoare de 234.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar microbuzul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 22.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet