Moneda unică a crescut joi la nivelul de 4,6890 lei, o creștere de 0,13%, respectiv 0,0060 lei față de nivelul înregistrat miercuri. Dolarul a crescut și acesta semnificativ, la nivelul de 4,1126 lei, în creștere cu 0,15% (0,0063 lei) față de cotația de luni.

Moneda unică a crescut miercuri la nivelul de 4,683 lei, o creștere de 0,02%, respectiv 0,0008 lei față de nivelul inregistrat marți.

Devalorizarea leului, prilej de dispută BNR-PSD

Într-o postare pe pagina sa de socializare, comunicatorii PSD au spus săptămâna trecută că Guvernul ar fi făcut tot ce îi stă în putință pentru a aduce euro în economia românească.

Măsurile enumerate de comunicatorii PSD au inclus atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investițiilor, sprijinirea exportatorilor. Tot săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus că devalorizarea monedei naționale reprezintă o reacție a piețelor valutare și monetare la politicile fiscale noi introduce de Guvern la 1 ianuarie.

Redăm postarea PSD de miercurea trecută, prin care „culpa” devalorizării este atribuită Băncii Naționale. Dispute identice au avut loc recent și pe tema creșterii ROBOR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și