Moneda unică a crescut joi la nivelul de 4,6890 lei, o creștere de 0,13%, respectiv 0,0060 lei față de nivelul înregistrat miercuri. Dolarul a crescut și acesta semnificativ, la nivelul de 4,1126 lei, în creștere cu 0,15% (0,0063 lei) față de cotația de luni.

Moneda unică a crescut miercuri la nivelul de 4,683 lei, o creștere de 0,02%, respectiv 0,0008 lei față de nivelul inregistrat marți.

Devalorizarea leului, prilej de dispută BNR-PSD

Într-o postare pe pagina sa de socializare, comunicatorii PSD au spus săptămâna trecută că Guvernul ar fi făcut tot ce îi stă în putință pentru a aduce euro în economia românească.

Măsurile enumerate de comunicatorii PSD au inclus atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investițiilor, sprijinirea exportatorilor. Tot săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus că devalorizarea monedei naționale reprezintă o reacție a piețelor valutare și monetare la politicile fiscale noi introduce de Guvern la 1 ianuarie.

Redăm postarea PSD de miercurea trecută, prin care „culpa” devalorizării este atribuită Băncii Naționale. Dispute identice au avut loc recent și pe tema creșterii ROBOR.

Citește și

Herodot Grup Sighet