Potrivit unuia dintre părinți, mai mulți liceeni de la două colegii din Baia Mare, respectiv Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Aceștia au fost tratați sub atenta supraveghere a medicilor și au avut nevoie de perfuzii.

Părinții copiilor sunt revoltați de această situație:

„Nu se poate așa ceva. Vineri a fost la Șincai și sâmbătă la Lucaciu. (n.r petrecerile). Copiii au ajuns la spital și au stat pe perfuzii. M-am uitat prin presă și nimeni nimic. Tăcere! Nu e normal. Mai sunt și alte licee care fac acolo. Mi-au confirmat de la DSP că e toxiinfecție alimentară. S-a plătit o groază de bani iar copiii au stat prin spitale”, a declarat unul dintre părinții copiilor pentru Vasile Dale.

Actualizare:

Vasile Pop, directorul executiv adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, a recunoscut că au fost prelevate mai multe probe de către inspectorii sanitar-veterinari, fiind vorba despre o suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

Directorul de la CN Vasile Lucaciu a declarat pentru colegii de la TL Plus ca li s-a facut rau catorva copii si ca niciunul nu a ramas internat.

De cealalta parte, directorul de la CN Gheorghe Sincai a spus ca el nu stie prea multe pentru ca nu s-a ocupat de organizare, dar recunoaste ca a auzit discutandu-se prin unitatea de invatamant.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Sorina Bârle, a confirmat pentru AxaNews.ro ca aceste probleme de sănătate care au apărut în weekendul trecut. La Unitatea de Primiri Urgenţe a acestui spital s-au prezentat, începând cu dimineaţa zilei de 27 mai, 20 de tineri.

Managerul spitalului a arătat că niciunul dintre tinerii care s-au prezentat la spital nu a necesitat internarea. Sorina Bârle a mai precizat că este primul caz de o asemenea amploare înregistrat în acest an în judeţ. Acum rămâne ca Direcţia de Sănătate Publică să confirme sau să infirme dacă vorbim de toxiinfecţie alimentară sau nu.

DSP Maramures nu raspunde la telefon pentru a afla un punct de vedere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet