Oamenii cu probleme de sănătate vin aici pentru a face tratamentul prescris de medic. Acţiunea apei sărate asupra sănătăţii omului este cunoscută din cele mai vechi timpuri. Administraţia locală încearcă acum să obţină licenţa de exploatare a apei sărate, licenţă pe care, spune primarul Mihai Ivaszuk, nu o are nimeni, la nivel de ţară.

„Chiar zilele trecute, am fost la Agenţia Naţională a Resurselor Minerale să depunem documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei/licenţei de exploatare a apei sărate în Ocna-Şugatag. Licenţă pe care, la această oră, nu o are nimeni. Acest lucru va însemna o lucrare foarte serioasă pentru noi. Spre bucuria mea, prefectul judeţului a fost alături de echipa de la Ocna-Şugatag, alături de mine, şi am dezbătut problema amănunţit. Inclusiv situaţia staţiunii Benesind.

Nici cei de acolo nu au licenţa. Au demarat acţiunea de obţinere a acestei licenţe, ce include calităţile apei sărate şi benefice pentru sănătate. Licenţa ne-ar aduce bani, bani, bani…Venituri la bugetul local, pentru că am putea face investiţii şi am putea să rambursăm ceea ce investim. Lucrarea este demarată de o echipă de specialişti în mineralogie. Pentru mine, a fost o chestie interesantă, că apa sărată se include în categoria apelor minerale. Asta înseamnă că obţinerea licenţei va fi de la Oradea, nu de la Bucureşti”, a spus Ivaszuk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet