Valoarea totală a proiectului este de 332.979,80 euro, Municipiului Sighetu Marmației revenindu-i suma de 91.217,00 euro, din care 81.983,00 euro este contribuția Uniunii Europene.

Pentru dobândirea abilităților cerute pe piața muncii și pentru atingerea obiectivului general al proiectului, acela de creștere a competitivității elevilor școlilor profesionale și vocaționale, este necesară crearea condițiilor atât pentru elevi cât și pentru profesori, prin modernizarea echipamentelor pe care le au la dispoziție.

În acest sens, cele două licee din Sighetu Marmației implicate în proiect, Liceul Tehnologic Marmația și Liceul Pedagogic „Taras Sevcenko”, au fost dotate în cadrul acestui proiect, cu aparatură de ultimă generaţie.

Pentru Liceul Tehnologic Marmaţia au fost achiziționate 11 laptop-uri, echipamente de robotică, imprimantă 3D, tablă interactivă, robot ocolitor de obstacole, tester, diode, tranzistori, condensatori, o serie de truse didactice pentru tehnica curentului continuu, seturi de măsurare electrice, diverse module pentru studiul sistemelor digitale și analogice.

Liceul Pedagogic „Taras Sevcenko” a fost dotat, în cadrul acestui proiect, cu un echipament multifuncțional, 22 laptop-uri cu licență, două proiectoare digitale, imprimantă, smart-board, două aparate foto moderne, truse didactice pentru diferite laboratoare, un banc optic pentru experimente.

„Orice proiect, ori activitate care vine în sprijinul educației, al cercetării, dezvoltării tehnologice sau a inovațiilor este unul bine venit, iar dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente moderne şi performante, sunt convins că apropie şi mai mult tinerii de domeniul cunoaşterii şi ridică mult standardul pregătirii lor pentru noile provocări ce apar pe piaţa muncii”, a declarat primarul Vasile Moldovan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și