Premierul Florin Cîţu, în calitate de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), va susţine duminică, la ora 10,00, o declaraţie de presă la sediul partidului din Aleea Modrogan nr 1.

Consiliul Naţional al PNL va avea loc duminică, începând cu ora 11,00, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tănase”, Parcul Herăstrău din Bucureşti.

Biroul Executiv al PNL a decis, la începutul acestei săptămâni, declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

„Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile. Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a precizat Orban.

El a adăugat că procedura de convocare a congresului va fi finalizată în şedinţa Consiliului Naţional, care are loc duminică.

„Noi vom organiza congresul în funcţie de situaţia epidemiologică. Ce pot să spun este că vom cere pentru participanţi, la toate adunările publice care se vor organiza, să fie vaccinaţi sau să aibă testul la zi, în conformitate cu situaţia de alertă. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să-l organizăm la interior, îl vom organiza în aer liber”, a mai precizat Orban.

Ciprian Ciucu: Florin Cîțu mi-a cerut direct susținerea la Congresul PNL/ Și domnul Orban, prin Violeta Alexandru

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă după-amiază, la emisiunea ”În fața ta”, la Digi24, că Florin Cîțu i-a cerut direct susținerea politică pentru Congresul PNL, acolo unde premierul ar urma să candideze împotriva lui Ludovic Orban.

Ciucu a mai declarat că și actualul președinte al PNL și șef al Camerei Deputaților i-a cerut susținerea prin Violeta Alexandru, liderul PNL București.

Întrebat dacă vrea să candideze pentru o funcție în PNL la Congresul ce are să vină, Ciucu a declarat că înainte să ia o decizie vrea să poarte discuții cu președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ludovic Orban: Este evident că există această aşteptare, posibilitate, ca domnul Cîţu să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că există o aşteptare ca actualul premier, Florin Cîţu, să candideze la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, la Congresul partidului. Orban a făcut un apel ca, acolo unde există competiţie, candidaţii să facă o campanie pozitivă, în cadrul partidului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și