„M-aş bucura să cred că nu mai există aceste liniuţe, dar ar fi o speranţă nejustificată. Liniuţe mai există, dar s-au redus foarte mult şi ca urmare a amenajărilor rutiere care s-au făcut. Sunt foarte multe sensuri giratorii amenajate, foarte multe intersecţii amenajate. Practic, locurile în care pot să dezvolte viteză mare şi să se facă întreceri neautorizate sunt tot mai puţine.

La fel, am văzut şi în Sighetu Marmaţiei o preocupare a autorităţilor de acolo de a face amenajări rutiere. Eu aş prefera ca astfel de întreceri să existe doar pe pistele aeroporturilor sau în locurile amenajate pentru aşa ceva, unde avem închisă circulaţia. Vă amintiţi că acum 10 ani am avut cinci tineri morţi pe bulevardul Independenţei, apoi, în aceeaşi zonă, alţi doi”, a amintit Dorin Gherman, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Maramureş.

Conform Codului penal, art. 339, alin. 2, participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet