Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a declarat că, în momentul de faţă, se aşteaptă decizia instanţei de judecată în acest caz. Rohian spune că „de trei ani de zile aşteptăm. Deocamdată, nu există Consiliul Local, conduce primarul”.

În acest moment, din informaţiile primite de la Prefectura Maramureş, procesul privind acţiunea de dizolvare a Consiliului Local se află pe rolul Tribunalului Bistriţa, fiind suspendat pentru faptul că şase consilieri locali au adoptat mai multe hotărâri de Consiliu Local. Acestea au fost atacate de Instituţia Prefectului la Tribunalul Maramureş.

„Şase consilieri locali s-au adunat şi au validat pe un al 7-lea. Trebuiau minimum şapte ca şedinţa să fie una legală. Noi am câştigat la Tribunalul Maramureş şi au făcut recurs. Legea spune că primarul rezolvă problemele curente şi nu se poate substitui Consiliului Local”, spun cei de la Prefectura Maramureş.

Consultări tripartite

De cealaltă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş recunosc că această localitate ar putea pune mari probleme în finalizarea proiectului de la Fărcaşa. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, ţine să precizeze că situaţia administrativă a comunei este una extrem de delicată.

„La Bocicoiu Mare există un ordin al prefectului prin care întregul Consiliu Local a fost dizolvat, iar soluţionarea cauzei este în curs. Va fi extrem de dificil să găsim o rezolvare juridică corectă a acestei situaţii, dar urmează să avem consultări tripartite între primarul comunei Bocicoiu Mare, Liviu Lazarciuc, Instituţia Prefectului judeţul Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş”, a declarat Gabriel Zetea.

În total, sunt opt primării care nu au adoptat hotărâri de Consiliu Local privind delegarea serviciului public de colectare a deşeurilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet