În urma accidentului, autoturismul a suferit mai multe avarii la calea de rulare, plus aripa dreapta față și spoiler frontal înfundate. În urma accidentului nu au rezultat niciun fel de victime, ci doar pagube materiale.

Menționez că la momentul incidentului mă aflam în autoturism în scaunul pasagerului, accidentul producându-se la o viteză mică, aproximativ 50 km/h. Însă, din cauză că roțile de pe partea stângă au lovit frontal în bordura sensului giratoriu, autoturismul a suferit pagube însemnate.

Imediat după accident, m-am asigurat că atât eu cât și conducătorul auto nu suntem răniți și am stat lângă autoturism aproximativ 20-30 minute, timp în care, cu ajutorul unor cunoscuți, am încercat să găsim o autoutilitară cu platformă pentru a ridica autoturismul de pe carosabil. Legea prevede că în cazul unui accident soldat doar cu pagube materiale și fără victime nu se solicită intervenția poliției la fața locului, accidentul urmând a fi raportat de către conducătorul auto în maxim 24 de ore de la producerea acestuia.

În cursul săptămânii trecute, conducătorul auto care a provocat accidentul s-a prezentat la Poliție pentru a-l raporta, iar Biroul rutier al Poliției municipiului Sighet a întocmit un proces-verbal pe numele acestuia și a eliberat autorizația de reparației a autoturismului, conform legii.

Numitul Gheorghe Paul Szaniszlo, probabil dintr-o ciudă care îl macină intrinsec pentru că nu a reușit în viață mai mult, a scris / a girat apariția pe portalul de știri pe care îl coordonează (maramedia.ro) un articol denigrator la adresa mea, articol în care nu a ținut cont de nicio regulă deontologică sau de bun-simț.

În articolul respectiv, așa-zisul jurnalist acuză Poliția Sighet că ar fi încercat să mușamalizeze acest accident de circulație, arătând că ar fi fost posibil ca subsemnatul să fi fost la volan și nu altcineva, sau că ocupanții autoturismului am fi fost băuți, citând „surse de pe Facebook” (halal sursă!). În primul rând, d-le jurnalist wannabe sanislău, vă anunț că atât eu cât și conducătoarea auto am stat lângă autoturism preț de mai bine de 20-30 min, timp în care am sunat după o platformă care să ridice autoturismul de pe carosabil, adică nu am „fugit” de la fața locului, așa cum susțineți.

În dimineața aceleași zile de duminică, 15 octombrie a.c., subsemnatul m-am prezentat la Poliția Sighet în jurul orei 8:30 în calitate de proprietar al autoturismului, fiind îndrumat să revin la orele 22:00, oră la care reintra de serviciu agentul care se ocupa de caz și care a fost de serviciu în noaptea cu pricina.

La mai bine de o oră de la producerea accidentului, o persoană a sunat la 112, anunțând că în sensul giratoriu există un autoturism accidentat. La scurt timp după acest apel telefonic, la fața locului a sosit un echipaj de Poliție rutieră, care, necunoscând ce s-a întâmplat, a ridicat plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului, demarând cercetările pentru a se afla cine este proprietarul autoturismului și ce s-a întâmplat sau dacă există eventuale victime.

La adresa Dvs, d-le Szaniszlo, anumiți nenorociți din presa din Baia Mare au scris în trecut tot felul de porcării, pe care subsemnatul le-am condamnat. Chiar dacă ar fi adevărate, aceste aspecte aparțin de viața personală a Dvs., motiv pentru care i-am condamnat pe cei care le-au publicat, eu nefiind de acord cu publicarea de astfel de materiale denigratoare la adresa oricui. Tot din acest motiv eu v-am luat apărarea în fața acestor nenorociți, chiar dacă noi doi nu avem o relație tocmai amicală. Din păcate, Dvs. ați scris / ați dat girul ca un astfel de articol să apară pe site-ul de știri pe care îl coordonați (maramedia.ro), aruncând cu noroi în Poliția română și în subsemnatul.

În loc să fabulați, d-le Szaniszlo, mai bine v-ați apuca să precizați care au fost sursele de finanțare ale trustului de presă pe care îl coordonați și să ne spuneți câte fonduri ați primit din banii publici ai Primăriei Sighet și a instituțiilor din subordine, doar pentru a-l preaslăvi în emisiunile Dvs. pe infractorul condamnat definitiv de justiție, stăpânul Dvs., Ovidiu Nemeș.

„Bolidul de lux“ la care faceți referire, este o mașină second-hand mai veche de 10 ani. Autoturismul pe care Dvs. îl conduceți, este unul mult mai nou și mai valoros. Poate ne spuneți din ce bani a fost achiziționat autoturismul nou-nouț de către Dvs.

V-aș mai sugera să urmați cursuri de deontologie profesională pentru viitor, pentru când mai scrieți articole de presă. Legat de cei șapte ani de acasă care vă lipsesc, este însă prea târziu, nu mai puteți face nimic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și