Către și dinspre aceste destinații se vor relua și cursele aeriene comerciale.

Este vorba de:

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Confederația Elvețiană
Germania
Grecia
Islanda
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

Această hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare începând cu data de 15 iunie 2020, de la ora 0:00.

Lista actualizată cu aceste țări, unde există o răspândire limitată a noului coronavirus, se va publica în fiecare zi de luni, la ora 16:00, de către Institutul Național pentru Sănătate Publică. Astfel, săptămânal ar putea fi introduse țări noi pe această listă sau ar putea fi scoase dintre cele existente, în funcție de evoluția situației epidemiologice din țările respective.

Dacă o țară este scoasă de pe listă, cetățenii care revin în România vor trebui să stea în autoizolare, chiar dacă, la data când au plecat în respectiva țară aceasta era pe lista țărilor „sigure”, a explicat la Digi24 ministrul de interne, Marcel Vela.

Pe de altă parte, dacă cei care revin în România din străinătate au ca punct de plecare o țară „sigură”, dar în drumul către România tranzitează țări care nu sunt pe listă, ei nu vor trebui să stea în autoizolare când ajung la destinație.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență poate fi consultată aici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și