Parlamentarii pot lua cuvântul într-o ședință de plen pentru a susține un proiect de lege, o modificare la o lege, pot pur și simplu să intervină în dezbateri sau să adreseze întrebări sau interpelări.

Sunt totuși aleși care din 2016 de când și-au preluat mandatul au vorbit mai puțin de 1 minut în fața microfonului. În această situație sunt deputatul PSD de Constanța, Ileana Cristina Dumitrache sau deputații liberali Claudiu Răcuci și Viorica Cherecheș.

Fostul ministru al sănătății, Nicolae Bănicioiu, în prezent în partidul lui Victor Ponta a vorbit doar 42 de secunde în plenul Camerei Deputaților. Practic aceștia sunt aleșii care au luat cuvântul o singură dată atunci când au depus jurământul de deputat sau senator.

Exemplele continuă și în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu și în grupul minorităților. Și mai sunt peste o sută de parlamentari care nu au vorbit mai mult de 59 de minute în 3 ani.

La polul opus sunt aleșii care dețin recordul de la tribuna Parlamentului. Raluca Turcan cu 11 ore și 52 de minute. Colegul său, liberalul Florin Roman, cu peste 10 ore. La fel și Emil Pașcan, din partidul lui Traian Băsescu și Stelian Ion - USR. Florin Iordache are un număr impresionant de ore, însă fostul ministru al Justiţiei a condus frecvent şedinţele de plen.

PSD

Ileana Cristina Dumitrache 35 secundePNL

Claudiu Răcuci 50 secunde

Viorica Cherecheș 38 secundePro România

Nicolae Bănicioiu 42 secunde

Mircea Titus Dobre 25 secunde

Eugen Dubarca 34 secunde

Mihai Valentin Popa 37 secundeALDE

Adrian Mocanu 34 secunde

Mihai Oprișcan 33 secundeMinorități

Iarco Furic 55 secundeAleşii care au vorbit cel mai mult în Parlament:

Raluca Turcan 11 h 52 m 46 s

Florin Roman 10 h 37 m 41 s

Emil Pașcan 10 h 8 m 56 s

Stelian Ion 9 h 33 m 21 s

Florin Iordache 41 ore 6 min 3 s

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și