De asemenea, potrivit deciziei CNSU, cetățenii care se întorc din țările respective sunt obligați să prezinte un test COVID-19 negativ la intrarea în țară.

Potrivit documentului pe listă au intrat mai multe țări, unele dintre ele fiind destinație de vacanță în această perioadă pentru numeroși români. Printre acestea se numără Maldive. Pe această listă sunt și țări cu un număr mare de români printre care Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

Art.2 - (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare. (n.red. adică după a 8-a zi, poți face un test COVID-19 care dacă este negativ poți să ieși din carantină după 10 zile)

(3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Se impune obligaţia testului negativ RT-PCR la intrarea în România

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Se impune obligaţia testului negativ RT-PCR la intrarea în România

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet