Totodată, au ieșit la iveală lucruri neștiute. Astfel, s-a aflat că fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, nu a fost, oficial, niciodată ambasador al turismului maramureșean, cu toate că titlul i-a fost acordat în 19 mai 2017, cu ocazia Zilelor Turistice a Maramureșului. Așa că inițiativa grupului PMP de a retrage distincția acordată lui Dragnea a avut doar rol moral. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, a arătat că deși inițiativa a fost a președintelui CJ Maramureș de atunci, Gabriel Zetea, consilierii județeni nu s-au opus.

Cum totul era o declarație politică, s-a decis ca votul să vină pe grupurile de consilieri. Toate partidele au arătat că este de acord cu retragerea titlului, doar consilierii PSD au cerut timp să se consulte. “Nu există un act administativ, dacă exista un act administrativ vă asigur că l-aș fi retras”, a punctat Ionel Bogdan.

Romeo Dobocan a dat citire declarației. “Actul nu a fost condamnat oficial niciodată”, a arătat consilierul PMP. “Dorim să asociem mai departe imaginea Maramureșului cu cel care a fost părintele Ordonanței 13?” este doar una dintre întrebările puse colegilor săi consilieri.

“Nu putem retrage ce n-am acordat, corect este că ne disociem de actul domnului Zetea”, a punctat Gheorghe Bârlea.

Consilierii PSD au arătat că nu se poate retrage ce nu a fost acordat, “este clar că e vorba de un vor ilegal”. În final au arătat că sunt în totalitate de acord cu retragerea titlului dar au punctat că vor să se facă același lucru cu toate diplomele acordate de către toți președinții Consiliului Județean tuturor personalităților. A fost pomenit numele Elenei Udrea, de asemenea cu probleme de imagine.

Discuțiile au continuat, luând o coloratură politică. Până la urmă s-a considerat că titlul a fost retras cu acordul tuturor consilierilor județeni, urmând a fi emisă o declarație în acest sens.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și