Liviu Pop spune, despre scrisoarea lui Timmermans, că „este o cârdăşie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce să scrie”.

„Evident, că această cârdăşie nu face altceva decât să aducă încă o dată în prim plan această dublă măsură, în care nu se doreşte ca adevărul sau principiile să conteze, ci doar interesul pur electoral, disperarea domnului Iohannis pentru un al doilea mandat îl duce în zona aceasta a penibilului, până la urmă, pe domnul Timmermans”, a subliniat el.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis le-a „dictat” ce să scrie şi asociaţiilor de magistraţi şi experţilor Comisiei de la Veneţia, care au criticat modificările din justiţie, senatorul PSD a răspuns: „Politica penală a unui stat o face statul. Dacă dânşii mor de grija românilor şi de acest Cod Penal, care a fost modificat în conformitate cu deciziile CCR, să ia măsurile din Codul Penal din România şi să le aplice în unele state membre”.​​

„Dacă oficialii europeni mor de grija românilor şi de acest Cod Penal, să ia măsurile din Codul Penal din România şi să le aplice în unele state membre”, a mai declarat senatorul PSD Liviu Pop.

Liviu Pop consideră că „toate acuzaţiile ori insinuările făcute de Timmermans în acea scrisoare sunt fără temei”.

„Nu există nici un risc asupra statului de drept. Dimpotrivă, odată cu noile legi ale justiţiei, făcute pe baza propunerilor experţilor, implicit a celor din CSM, nu facem altceva decât să consolidăm independenţa judecătorilor”, susţine el.

Întrebat ce ar trebui să facă autorităţile române, după primirea scrisorii lui Frans Timmermans, senatorul PSD a răspuns: „Nu ar trebui să facă absolut nimic autorităţile române. Domnul Timmermans ar trebui să-şi nuanţeze discursul, să ne spună dacă mecanismul din România îl aplică şi în ţara domniei sale, să ne spună dacă ştia atunci, în 2016, când era vicepreşedinte, că domnul Cioloş a emis o Ordonanţă de modificare a Codurilor Penale peste noapte şi în acelaşi timp, să lase demagogia şi dubla măsură pe care încearcă să o aplice României”, a afirmat Pop.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat într-o scrisoare trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două Camere şi premierului Viorica Dăncilă şi datată 10 mai, că executivul european va declanşa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE în cazul României dacă modificările la codurile penale vor intra în vigoare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, luni seara, la Antena 3, referindu-se la scrisoarea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că a avut „gura aurită”, pentru că a spus zilele trecute că „principalul lucru discutat de Iohannis cu stăpânii lui a fost să scoată repede ceva iar împotriva României”.

„Am avut gura aurită. Eu am spus zilele trecute că am auzit că principalul lucru discutat de Iohannis cu stăpânii lui a fost să scoată repede ceva iar împotriva României, că aşa îl ajută pe el în campania electorală”, a afirmat Dragnea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet