„Acum, că am devenit staţiune de interes local, următorul pas este să facem un concurs de idei pentru arhitecţi, facem o comisie de evaluare a acestor idei şi apoi licitaţie pentru Studiul de Fezabilitate. Vorbim despre un concurs de idei pentru arhitecţi pentru ceea ce vrem să facem în zona Mănăstirii Moisei, acel centru de agrement. Acum putem atrage fonduri de până la cinci milioane de euro. Acest statut de staţiune de interes local ne ajută să avem acces mult mai uşor la obţinerea unor fonduri care să ducă la dezvoltarea localităţii”, a explicat Toader Şteţco.

Creşte numărul pensiunilor din comună

Faptul că zona este din ce în ce mai căutată din punctul de vedere al turismului se vede în numărul tot mai mare de pensiuni care apar. În momentul de faţă, potrivit datelor obţinute de la Primăria Moisei, în localitate există circa 15 pensiuni turistice autorizate, cele mai multe în zona Izvorul Negru şi Izvorul lui Dragoş. La acestea se adaugă alte cinci pensiuni agroturistice aflate în construcţie.

„Pensiuni avem în tot Moiseiul, de la Izvorul Negru la Izvorul lui Dragoş. Oricum, odată ce vom avea acel centru de agrement, preţurile terenurilor din zonă va creşte mult, mai ales în Izvorul Negru. În jurul centrului pe care vrem să îl facem, vor apărea pensiunile ca şi ciupercile după ploaie”, a concluzionat primarul Moiseiului.

Trebuie spus că, prin decizia Guvernului de acum câteva zile, alte nouă localităţi au devenit staţiuni de interes local. Este vorba despre Baia de Fier - judeţul Gorj, Boghiş - judeţul Sălaj, Colibiţa (Bistriţa-Năsăud), Negreşti Oaş - judeţul Satu Mare, Pojorâta - judeţul Suceava, Sângeorgiu de Mureş - judeţul Mureş, zona Băile Banffy - municipiul Topliţa, judeţul Harghita, zona Băile Ocna Dej - municipiul Dej, judeţul Cluj, zona Moineşti-Băi - municipiul Moineşti, judeţul Bacău.

Prin promovarea ca staţiuni turistice de interes local, aceste localităţi vor avea şanse mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică.

La nivel naţional, avem atestate ca staţiuni de interes naţional 43 de localităţi, la care se adaugă 57 de localităţi atestate ca staţiuni de interes local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet