Nemulțumirea localnicilor a pornit de la faptul că impozitele pe terenurile agricole sunt mult mai mari decât ar fi dacă Dragomirești ar deveni comună.

“Aş vrea să începem discuția într-un mod foarte pragmatic. Eu, din postură de prefect, vreau să va spun, la modul cel mai responsabil, că transformarea din oraș în sat nu e cel mai recomandat. De 12 ani de când sunteți oraș, toți cei care v-au guvernat în toată această perioadă, nu trebuie să va pună în situația că în anul 2016, să deveniți din evoluție în involuție. Dumneavoastră, prin dreptul constituțional pe care îl aveți, puteți face referendum. Respectați legea, cunoașteți ce trebuie să faceți. Eu, din punct de vedere instituțional, dacă urmați pașii legali, nu am absolut nimic de comentat. Va aprob toate deciziile care se iau la nivelul oraşului”, a declarat prefectul Anton Rohian.

În cadrul întâlnirii, au fost ridicate și alte probleme cu care se confruntă orașul Dragomirești. Cei prezenți, și-au exprimat nemulțumirile și motivele pentru care ei doresc că orașul să devină din nou la statutul de comună.

“În anul 2004, când această localitate a devenit oraș, avea un spital, avea finanțele, avea o școală. După 12 ani, s-a ajuns că școală din Dragomirești să fie lipsită de performanță, să nu mai aibă elevi, iar părinții să își ducă copii la alte școli unde se face performanță. Având în vedere că o societate sănătoasă se poate dezvoltă numai în momentul în care are asigurat învățământul și sănătatea, noi nu avem condițiile necesare în Dragomirești de a crea o educație sănătoasă, de a crea o asistenţă sanitară. Sunt doar doi medici de familie prin dispariția spitalului din localitate. În ultimii 12 ani, am trăit într-o adevărată minciună, într-un fals, pentru că nu avem infrastructura. Aproximativ 40 la sută din străzile Dragomireştiului nu au canalizare, rețeaua de apa potabilă nu acoperă necesarul localității și de multe ori este tulbure apa. Asta este o radiografie a orașului nostru”, a declarat Vasile Zubaşcu, cetățean al orașului Dragomirești, se arată în comunicatul Instituției Prefectului – Județul Maramureș.

Din delegație au făcut parte primarul localității Dragomirești, Vasile Cosor, viceprimarul Mihai Fiţigău, alături de reprezentanți ai comunității din Dragomirești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet