Primarul comunei Petrova, Ion Petrovai, a declarat ca cetatenii din localitate sunt nemultumiti de faptul ca la punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmatiei se asteapta prea mult. Prefectul Sebastian Mihai Luput a raspuns: “Pe tot parcursul anului 2016, atat Institutia Prefectului, cat si eu personal am facut demersuri pentru a deschide si alte puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Avem in vedere deschiderea unor astfel de puncte la Campulung la Tisa, pe calea ferata, la Valea Viseului, pe calea ferata, precum si noul pod peste Tisa. Am incercat sa deschidem un punct de trecere rutier la Piatra (Teceu Mic) – Vishkovo. Lucrurile merg destul de greoi, atat din punctul de vedere al administratiei romane, cat si din punctul de vedere al administratiei ucrainene. Greutatile tin de buget si de nevoia de a corela procedurile existente in cele doua state”.

Luput a mai mentionat faptul ca in ceea ce priveste podul peste Tisa de la Teplita – Sighet, reprezentantii Apelor Romane si ai Apelor Ucrainene s-au pus de acord privind pozitiei podului si studiul de fezabilitate si urmeaza obtinerea avizului din partea celor doua institutii din Romania, respectiv Ucraina.

Luput a spus: “In ceea ce priveste podul de lemn de la Sighetu Marmatiei, apele umflate ale raului Tisa au afectat unul dintre piloni, fiind nevoie de reparatii. Comisia de evaluare a pagubelor a evaluat deja pagubele. La Campulung la Tisa, din punctul de vedere al autoritatilor romane, gara poate fi data in folosinta. Problema e de partea ucraineana, fiind nevoie, in tara vecina, de refacere a investitiei feroviare, care s-ar ridica la o suma destul de mare”.

In ceea ce priveste aglomeratia de la punctul de frontiera, chestorul de politie Liviu Bute, seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera, a aratat ca traficul a crescut in ultimul timp la toate punctele de trecere a frontierei din Romania. In ceea ce priveste cazul de la Sighetu Marmatiei, un motiv al aglomerarii il constituie structura podului, care nu permite un trafic fluent, dar si procedura greoaie aplicata de politistii de frontiera ucraineni. De asemenea, traficul creste la sfarsit de saptamana si in sarbatorile legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet