În această săptămână poliţiştii din Rozavlea şi-au orientat acţiunile având în vedere priorităţile Poliţiei Maramureş în domeniul prevenirii criminalităţii: prevenirea infracţionalităţii contra patrimoniului şi prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Postul de poliţie comunală Rozavlea se află în subordinea Secţiei 2 Poliţie Rurală Bogdan Vodă. Teritoriul de competenţă al secţiei cuprinde depresiunea Maramureşului istoric cunoscută sub numele de Valea Izei, în vecinătatea oraşului Dragomireşti. Secţia mai are în subordine încă şase posturi de poliţie comunale: Bogdan Vodă, Ieud, Şieu, Botiza, Poienile Izei şi Strâmtura.

Datorită activităţilor preventive desfăşurate de către cadrele de poliţie ale posturilor comunale arondate, în ultimii ani nu au fost săvârşite infracţiuni grave pe raza de competenţă a secţiei de poliţie Bogdan Vodă. Cel mai des întâlnite infracţiuni sunt distrugerile şi furturile, care au ca metodă de comitere pătrunderea prin efracţie dar şi neglijenţa manifestată de proprietari în asigurarea bunurilor.
Pentru prevenirea acestora, sub coordonarea şefului de post din comuna Rozavlea, agent şef adjunct Pop Ioan, cetăţenii au fost informaţi cu privire la principalele măsuri de autoprotecţie. Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au diseminat locuitorilor comunei recomandările Campaniei „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”.

Întrucât pe raza comunei, alături de cele trei grădiniţe şi patru şcoli generale, funcţionează şi Liceul Tehnologic „Octavian Goga”, în continuarea activităţilor desfăşurate pe tot parcursul săptămânii trecute pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă a acestora, în această săptămână poliţiştii de prevenire s-au întâlnit cu elevii din Rozavlea şi din comunele învecinate care studiază la acest liceu.

Conform comunicatului IPJ Maramureș, peste 100 de elevi au avut prilejul de a interacţiona cu poliţiştii şi de a le adresa întrebări legate de problemele specifice vârstei lor. Astfel, au fost abordate subiecte legate de răspunderea penală a minorilor, prevenirea delicvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar, siguranţa în mediul virtual.

Pentru a crea generaţii de tineri responsabili, cu un comportament civilizat, înafara sferei infracţionalităţii, educaţia trebuie stimulată de toţi factorii activi din viaţa comunităţii. În acest sens, poliţiştii vor continua astfel de activităţi de prevenire a violenţei în mediul şcolar, combatere a infracţionalităţii şi asigurarea unui climat de siguranţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și