Primarul Vasile Cosor a declarat că data referendumului a fost stabilită pentru ziua de 24 aprilie, toate aceste informaţii fiind trimise către Tribunalul Maramureş, Prefectura Maramureş şi Autoritatea Electorală Permanentă.

Suma alocată pentru organizarea referendumului este 17.000 lei. În perioada următoare urmează să se desemneze un preşedinte de circumscripţie. Oficialii Prefecturii Maramureş spun că autorităţile locale din Dragomireşti au urmat toţi paşii legali pentru organizarea acestui referendum.

Posibil referendum şi la Săliştea de Sus

Prefectul Sebastian Lupuţ a recunoscut că în momentul de faţă există în lucru la Instituţia Prefectului judeţului Maramureş o petiţie de la locuitorii din Săliştea de Sus, în care se cere revenirea localităţii la rang de comună. Lupuţ a subliniat faptul că respectiva petiţie urmează a fi direcţionată către Consiliul Local Săliştea de Sus, care trebuie să ia o decizie în acest sens.

Primarul oraşului Săliştea de Sus, Iuga Ştefan, spune însă că el aude prima dată de o astfel de petiţie, însă ţine să precizeze că nu are nimic împotriva ideii de revenire a oraşului pe care-l conduce la rang de comună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet