Maria Ileana Tăut Utan, profesor la şcoala din sat, se plânge de faptul că în zona unităţii şcolare elevii nu au pe unde să circule în condiţii de siguranţă, deoarece nu s-a amenajat o pietonală peste şanţul care a fost turnat.

„De la şcoală, până la magazinut sătesc nu există o pietonală, pe unde copiii care vin la şcoală să poată circula în condiţii de siguranţă. Ei sunt nevoiţi să intre prin şanţ, deoarece ies de pe poarta şcolii direct în şanţ. Zilele trecute a plouat şi mai mulţi elevi au ajuns în clasă uzi la picioare. A trebuit să-i las acasă să se schimbe”, a declarat revoltată profesoara Maria Ileana Tăut Utan.

Nemulţumirile vălenarilor nu se opresc aici. Aceştia acuză firma constructoare că a spart podeţele vechi şi nu a amenajat altele în loc. Şanţurile au fost acoperite în multe locuri cu balast şi apa pluvială nu are pe unde să se mai scurgă. Cel puţin zece podeţe nu au mai fost refăcute deloc, iar localnicii se tem că nu se va mai reveni pentru amenajarea acestora. Se gândesc cu groază că va veni iarna şi vor asista neputincioşi la dezastrul provocat de topirea zăpezii, fiindu-le puse în pericol casele şi grădinile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și