Campania vrea să-i convingă pe români să folosească tranzacţiile cu cardul. Nu de alta, dar suntem codaşii Uniunii Europene din punct de vedere al plăţilor electronice.

LOTERIA CARDURILOR. Programul este similar Loteriei fiscale demarate de Guvern, însă premiile sunt în sume fixe: în fiecare lună, 300 de români care folosesc carduri Mastercard sau Maestro la cumpărături sau pentru plata facturilor vor primi câte 500 de lei, iar 10 dintre cei mai norocoşi vor avea în plus, în conturi, 15.000 de lei.

Prin astfel de campanii, dar şi prin creşterea numarului de POS-uri şi scăderea comisioanelor bancare, companiile de profit speră să ajungă din urmă în mai puţin de şapte ani statele vechi europene.

Atenţie însă la costuri! Chiar dacă plăţile electronice au comisioane zero, cardul în sine atrage după sine o cheltuială suplimentară. Pe lângă cele de emitere şi de administrare anuală, sunt şi comisioane de interogare a soldului şi de retragere a banilor la bancomate. Marea majoritate, mai mari acum faţă de începutul lui noiembrie 2014.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet