Cercetarea a fost realizată de oameni de știință de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Oslo și a fost publicată în `Journal of Clinical Oncology` de Departamentul de Biostatistică din cadrul aceleiași universități.

Melanomul este un tip de cancer care a înregistrat cea mai mare răspândire în ultima decadă, în anul 2014 înregistrându-se un record al numărului de cazuri.

În Norvegia sunt depistate aproximativ 2.000 de noi cazuri de melanom în fiecare an, menționează sursa citată.

Studii anterioare au arătat rezultate împărțite — unele cercetări au descoperit o creștere ușoară a numărului de cazuri de melanom printre persoanele care folosesc loțiunile de protecție solară. `Explicația pentru acest paradox este că unii oameni folosesc loțiunile de protecție pentru a prelungi expunerea la soare, pentru mai mult bronz. În plus, mulți nu aplică o cantitate corespunzătoare de loțiune, uită să o reaplice sau ignoră anumite zone care sunt expuse, ceea ce duce la arsuri și la creșterea riscului de melanom`, a declarat Reza Ghiasvand, candidat la doctorat în cadrul Departamentului de Biostatistică. `Am descoperit că cei care au folosit un factor de protecție mai mare de 15 au avut un risc cu 33% mai mic de melanom în comparație cu cei care au utilizat loțiuni cu factor mic de protecție`, a completat aceasta.

Studiul a fost realizat pe mai mult de 140.000 de femei din Norvegia, timp de zece ani, în medie.

Citește și

loading...