Conform ANSVSA, Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului DennreeGMBH, a început retragerea de la comercializare și de la clienți a unor articole pe motivul detectării acidului cianhidric.

Este vorba despre produsele "Dennree eco migdale prăjite măcinate 200G" și "Dennree eco migdale 250 g".

"În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiți contravaloarea lui", se arată pe site-ul ANSVSA.

De asemenea, Biogama, după notificarea primită din partea producătorului Dennree GmbH, a început să retragă de la vânzare produsul „Migdale europene bio” de 250 gr, din Spania, din cauza conținutului crescut de cianură. Cei care au cumpărat aceste migdale trebuie să le returneze până pe 23 februarie.

Cea de-a treia rechemare anunțată de Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor vizează produsul „Migdale eco 250 G Dennree”. Cauza este proporția mare de migdale amare, motiv pentru care produsul conține acid cianhidric.

"Vă rugăm să returnați produsele achiziționate primind contravaloarea acestora, până la data de 18.02.2022. Consumul acestui produs poate provoca dureri abdominale sau în gât. În acest caz vă rugăm să vă adresați unui medic", se arată pe același site.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și