“WBC a fost notificat de Comisia de Lupte și Box din DC în legătură cud escoperirea substanței interzise Ostarine, la testul anti-doping al lui Lucian Bute.”, se arată într-un comunicat al WBC, organizația pentru a cărei centură s-a luptat Bute cu Jack pe 30 aprilie.

Substanța descoperită la investigații a fost "Ostarine" (MK-2866), un steroid anabolizant din familia SARM (androgen receptor modulator), care figurează pe lista substanțelor interzise încă din anul 2008.

În direct la Digi Sport, Lucian Bute a remizat cu Badou Jack în meciul pentru centura WBC la categoria supermijlocie, dar titlul de campion mondial a rămas la sportivul impresariat de Floyd Mayweather.

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, românul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie, în alt meci pentru titlu (IBF).

Dacă va fi găsit vinovat de dopaj, Bute riscă doi ani de suspendare, îi va fi retrasă bursa pentru meciul cu Badou Joack, 500.000 de dolari, și, practic, cariera lui va fi încheiată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet