"Împotriva lui Pascal, Lucian a reacționat oarecum ca în meciurile cu Carl Froch și Denis Grachev. Este a treia luptă consecutivă în care a fost ezitant. Un boxer care gândește prea mult, nu este bun. E un boxer care nu este eficient", a declarat Larouche pentru presa canadiană.

"A fost pe dinafară sâmbătă. O grămadă de boxeri l-ar fi învins pe Lucian Bute, așa cum s-a prezentat. Este ca și cum ar avea un traumatism care apare atunci când intră în competiție. Asta îl împiedică să lanseze lovituri, îl îngheață. De ce? Chiar nu știu", a explicat antrenorul lui Bute într-un interviu acordat pentru La Presse.

"Este ca și când nu ar fi fost capabil să lovească înainte de a fi lovit. Asta mă face să mă gândesc la un polițist care a avut un accident și a ucis pe cineva în timpul serviciului. Data viitoare când se va repeta, el nu va mai fi ca înainte", a mai spus Larouche.

Deși "Lucian are impresia că i-a dezamăgit pe toți", după eșecul în fața lui Pascal, antrenorul său consideră că pugilistul român nu a fost totuși "o umbră" a campionului de altădată.

"Jean Pascal a boxat bine. Ne așteptam la acest lucru. Nu a fost nici mai bun, nici mai rău ca altădată. Însă istoria acestui meci este simplă: Lucian Bute s-a bătut singur. În momentul în care un boxer nu aplică lovituri, nu poate câștiga lupta", conchide Stephane Larouche.

Acesta a refuzat să se pronunțe, însă, în legătură cu viitorul carierei lui Bute, considerând că românul "are nevoie de o pauză mai lungă". "Trebuie să reflecteze și să înțeleagă de ce s-a întâmpla așa", a mai spus antrenorul canadian.

Învingătorul lui Bute, Jean Pascal, a precizat la rândul său că "Lucian nu trebuie să fie jenat de această înfrângere. "Nu a pierdut în fața unui nobody. S-a descurcat bine după capacitățile sale", a declarat Pascal în cursul unei întâlniri cu presa din țara sa.

Pugilistul de origine haitiană nu și-a ascuns satisfacția după acest succes, recunoscând că aștepta de mult timp o confruntare cu Lucian Bute. "Este o mare satisfacție. Sunt șapte ani de când am cerut, de când așteptam acest meci", a recunoscut Jean Pascal.

Impresarul acestuia, Yvone Michel, nu exclude o eventuală revanșă între Bute și Pascal, cu condiția ca românul "să-și refacă încrederea" și să obțină mai întâi "câteva victorii". "Trebuie să existe o cerere populară pentru a se realiza (revanșa). Și, prin cerere populară vreau să spun bani", a precizat Michel.

Lucian Bute (care împlinește 34 de ani pe 28 februarie) a fost învins la puncte de Jean Pascal (decizie în unanimitate), sâmbătă seara, într-un meci desfășurat pe durata a 12 reprize, în limitele categoriei semigrea, la Bell Centre din Montreal, în fața a 20.479 spectatori. Pugilistul român a suferit cu această ocazie a doua sa înfrângere din cariera profesionistă, după cea din mai 2012 în care și-a pierdut titlul de campion mondial IBF la supermijlocie în fața britanicului Carl Froch. De atunci Bute a mai boxat o singură dată, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012. Lucian Bute are 31 de victorii (24 prin KO) și 2 înfrângeri.

Pentru Pascal (31 ani) a fost a 29-a victorie la profesioniști (17 prin KO), el având și două înfrângeri și un meci nul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și