Subiectele abordate au fost cele referitoare la demersul său de renunțare la pensia specială prevăzută de noul Cod Administrativ din ianuarie 2020, alegerile europarlamentare, dar și reluarea demersului său privind greva foamei din fața Ministerului Sănătății.

„Am renunțat la greva foamei având promisiunea că demersul meu va fi analizat în cel mai scurt timp, luna mai sau iunie. Am discutat cu oficialii MAI, cu Raed Arafat, dar și cu oficiali de la Ministerul Sănătății. Mi s-a promis că cele două solicitări vor fi analizate corect, a noastră, cea de la Ulmeni, respectiv cea a DSP, a Prefecturii Maramureș privind substația de ambulanță de la Ariniș. Vreau să cred că se va lua decizia corectă, și să avem substație de ambulanță la Ulmeni, cum ar fi corect și normal”, a explicat Morar.

Vă reamintim că Ulmeniul a avut până în 2005 ambulanță, dar și Maternitate. În plus, Morar susține că astfel de substații ar trebui să existe în fiecare localitate din județ.

„Eu sunt pregătit să mă reîntorc în fața Ministerului Sănătății dacă nu se va lua decizia corectă și normală. Am cortul, patul pliant și toate celelalte necesare pentru continuarea demersului meu. Sănătatea nu trebuie împărțită pe criterii politice, primarul din Ariniș fiind președintele Ligii Aleșilor Locali PSD MM. Știu că a fost implicat subprefectul Sandu Cosma, care are ceva interese economice în zonă, a mai fost complicitatea directoarei de la Ambulanța Maramureș, Ligia Micle, chiar și ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea, personalul avut în vedere, cele 10 posturi, fiind alocate de către ministerul Sănătății. Comisia este doar cea care aprobă posturile, bugetarea posturilor fiindd făcută de la Ministerul Sănătății”, a menționat Morar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și