Deşi s-a vorbit că restricţiile vor intra în vigoare din 20 august, la primele ore ale dimineţii de 20 august încă se circula în Pasul Gutâi. Autorităţile susţin că şoferii sunt averizaţi de închiderea Gutâiului încă de la ieşirea din Dej, fiind amplasate mai multe panouri informative.

“Am cerut maramureşenilor şi tuturor celor care vizitează Maramureşul să înţeleagă că este nevoie de aceste restricţii. Era obligatorie decizia de a închide acest tronson de drum pentru o lună de zile având în vedere dificultatea lucrărilor care urmează a se face aici. Gutâiul se va închide complet, iar variantele sunt două. Pentru maşinile peste 7 tone ruta e DN 1C Seini- Oraşu Nou-Huta-Sighet, iar pentru maşinile sub 7 tone ruta e Cavnic-Bârsana”, a declarat prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian.

Eugen Cecan, director CNADR a declarat că închiderea totală a circulaţiei era singura opţiune viabilă care se putea lua pentru a putea termina în timp util Pasul Gutâi. Cecan a dat asigurări că lucrările se vor finalize la timp, adică în 20 septembrie 2015.

“Era singură soluţie viabilă pentru a putea termina Pasul Gutin deoarece e un drum destul de complex, cu multe probleme şi având în vedere traficul care este aici era destul de greu pentru noi să putem lucra”, a declarat Eugen Cecan. Trebuie spus că au fost montate indicatoare încă de la ieşirea din Dej prin care se anunţă închiderea circulaţiei în Pasul Gutâi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și