Ludovic Orban a declarat luni seara că "De pe 15 mai poți să ieși din localitate în vizită la rude". Starea de urgență care se încheie pe 14 mai nu va mai fi prelungită, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

România nu se va mai afla în stare de urgență începând cu 15 mai, mai multe restricții de circulație urmând a fi ridicate. Practic, vom avea voie să circulăm fără declarație pe propria răspundere în interiorul localităților, dar nu va fi la fel între localități, totuși, vom putea pleca în alte localități, în anumite condiții, pentru anumite motive.

Printre aceste motive e și acela de a vizita rude, spune primul ministru. Întrebat când vom putea călători, Ludovic Orban a răspuns: "Deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru anumite categorii de motive pe care le considerăm întemeiate, deplasări de serviciu, deplasări la rude, deplasările la activităţile agricole, că dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane înseamnă că se pot duce la munte.

Va exista o anumită relaxare şi în ceea ce priveşte deplasarea în afara localităţilor care va creşte cererea şi pe unităţile de cazare. Încă nu putem da drumul la restaurante numai pentru că există o zonă destul de afectată, eu recunosc, zona de restaurante, de cafenele, de baruri, e o zonă unde se socializează, o zonă unde oamenii se simt bine, o zonă unde sunt convins că, psihologic, oamenii ar avea nevoie, dar pe de altă parte punem pe prim plan sănătatea, suntem atenţi şi la economie, dar sănătate e de bază."

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet