„De câteva zile, cineva a dat cu piciorul la toată munca noastră și mi se rupe inima când văd cum, în câteva săptămâni, a fost distrusă unitatea PNL și a fost aruncată în aer coaliția. Va trebui să ne mobilizăm și să câștigăm în 25 septembrie, pentru că nu există altă soluție, suntem condamnați să câștigăm. Doar noi putem, împreună cu cei care vor veni la Congres, să scoatem partidul din groapa în care a fost aruncat cu iresponsabilitate și să refacem șansa la o guvernare normală pentru România, care să dea românilor ceea ce merită fiecare, o guvernare performantă”, scrie Ludovic Orban.

Coaliția de guvernare este pe punctul de a se destrăma, după ce Florin Cîțu l-a demis săptămâna trecută pe ministrul justiției, Stelian Ion, iar partenerii din USR PLUS au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului, alături de AUR.

Comentariile lui Ludovic Orban vin la sfârșitul vizitei pe care duminică a făcut-o la Brașov, orașul său natal, unde și-a prezentat moțiunea cu care va candida la șefia PNL la Congresul din 25 septembrie, competiție în care îl are drept contracandidat pe premierul Florin Cîțu.

Duminică, aflat la Brașov, președintele PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit că avut o înţelegere cu Florin Cîţu, dar acesta a încălcat-o și a decis să devină contracandidatul său la şefia partidului. Conform înțelegerii, Ludovic Orban ar fi urmat să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu premier și apoi guvernator al BNR, la încheierea mandatului lui Mugur Isărescu. În opinia liderului liberal, înțelegerea a fost încălcată, iar Florin Cîțu a decis să-i fie contracandidat la șefia partidului, pentru că „un personaj foarte important din România” a decis că „trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie președinte PNL”.

Ludovic Orban își încheie, totuși, postarea de pe Facebook într-o notă optimistă: „Dacă la Congresul din data de 25 septembrie va fi un vot liber și secret, PNL își va reveni și va avea capacitatea de a se pregăti serios pentru o guvernare performantă, în urma căreia să putem câștiga toate alegerile din 2024”, arată Ludovic Orban.

Mesajul lui Ludovic Orban
„Săptămâna aceasta mi-am încheiat turul de prezentare a moțiunii ”PNL-Forța Dreptei” la Brașov, orașul meu natal. Le-am spus liberalilor brașoveni că, împreună, timp de patru ani am construit un partid competitiv, care a fost dus la victorie, care a ajuns la guvernare și care a promis românilor patru ani de liniște, de construcție și de dezvoltare.

De câteva zile, cineva a dat cu piciorul la toată munca noastră și mi se rupe inima când văd cum, în câteva săptămâni, a fost distrusă unitatea PNL și a fost aruncată în aer coaliția.

Va trebui să ne mobilizăm și să câștigăm în 25 septembrie, pentru că nu există altă soluție, suntem condamnați să câștigăm. Doar noi putem, împreună cu cei care vor veni la Congres, să scoatem partidul din groapa în care a fost aruncat cu iresponsabilitate și să refacem șansa la o guvernare normală pentru România, care să dea românilor ceea ce merită fiecare, o guvernare performantă.

Dacă la Congresul din data de 25 septembrie va fi un vot liber și secret, PNL își va reveni și va avea capacitatea de a se pregăti serios pentru o guvernare performantă, în urma căreia să putem câștiga toate alegerile din 2024”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și