În data de 17.10.2015, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei s-a organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, jud. Maramureş, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos şi care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea bărbatului, ocazie cu care au constatat că acesta nu vorbeşte limba română, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 22 ani, care a declarat că intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu deţinea documente legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Deoarece persoana în cauză nu a solicitat azil în România, conform acordului dintre România şi Ucraina, a fost predată autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și