Potrivit unor surse, din primele cercetări, bărbatul era cetăţean ucrainean şi era îmbrăcat în costum de neopren, folosit de scafandri, probabil încercând să deruleze o activitate de contrabandă.

Din informaţiile noastre, metoda este des folosită, însă până acum nu s-a înecat nimeni. La faţa locului s-au deplasat organe de anchetă. Acestea au demarat cercetări.

La această oră (n.red. 14.00), echipaje de pompieri, jandarmi şi poliţişti încearcă să aducă la mal cadavrul ucraineanului înecat.

ACTUALIZARE:

Din primele examinări, conform InfoMM.ro, s-a constatat faptul că trupul ucraineanului se afla în stare de putrefacţie. Muşchii moi ai feţei nu mai sunt de mult. În schimb a rămas o parte din dantură. Nu s-au găsit documente sau acte, însă a fost găsit un telefon mobil, o sumă de bani în moneda ucraineană şi un pachet de ţigări. Obiectele personale erau învelite cu grijă într-o pungă, semn că bărbatul a fost prevăzător atunci când a pornit la drum, pentru ca acestea să nu se deterioreze.

Potrivit InfoMM.ro, bărbatul s-a înecat în urmă cu ceva timp, trupul său fiind scos la suprafaţă de apele râului Tisa. Metoda transportului de ţigări prin traversarea râului Tisa este o practică obişnuită printre contrabandişti. De obicei, cărăuşii care vin cu marfa de contrabandă sunt cetăţeni ucraineni şi în unele cazuri, sunt înghiţiţi de ape la întoarcerea pe pământ ucrainean. Cu toate că s-au mai înregistrat de-a lungul vremii cazuri de înec, acum este pentru prima dată când persoana decedată poartă costum de neopren.

Material în curs de actualizare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și