ncidentul în care cel puţin şase copii ar fi fost ucişi şi alţi 17, răniţi a avut loc în satul Let Yet Kone, din regiunea Sagaing, situată în centrul ţării. Myanmarul a fost scena violenţelor după ce la începutul anului trecut armata a dat jos de la putere un guvern ales. Mişcările de opoziţie, dintre care unele sunt înarmate, s-au multiplicat în ultimele luni, în acest context armata făcând deseori recurs la forţă. Reuters nu a putut verifica din surse independente informaţiile.

Elicoptere militare ar fi deschis focul asupra şcolii din Myanmar
Potrivit website-urilor de ştiri locale Mizzima şi Irrawaddy, elicoptere militare au deschis focul de armă asupra şcolii găzduite de o mănăstire budistă din sat. Mai mulţi copii au murit împuşcaţi, în timp ce alţii şi-au pierdut viaţa ulterior, după ce armata a intrat în sat, relatează Agerpres.

Doi localnici, care au refuzat să se identifice, au declarat telefonic că ulterior corpurile copiilor ucişi au fost transportate într-un orăşel la 11 kilometri depărtare şi îngropaţi. Imagini postate pe social media arată pete de sânge pe clădirea şcolii, avariată de gloanţe.

Într-un comunicat, armata birmană a declarat că membri ai grupării rebele intitulate ”Armata pentru Independenţa Kachin” şi ai Forţei de Apărare a Poporului (PDF), o organizaţie umbrelă a gherilelor armate pe care junta le numeşte ”teroriste”, se ascundeau în mănăstire şi foloseau satul respectiv pentru a transporta arme în zonă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și