"Nu imi explic foarte bine daca e vorba de rautate, prostie, frustrare, invidie sau toate la un loc, dar cu certitudine uneori se cade grav in penibil. E si cazul unei emisiuni a unui post turcesc de televiziune, emisiune ce se potriveste din plin cu cultura balcanica ce ne domina puternic. La respectiva emisiune exista o doamna „expert in moda”, cu studii romanesti de specialitate, ce se asaza binemeritat pe acelasi scaun ocupat de multe alte persoane cu un ridicat nivel cultural manelistic.

Pe langa faptul ca o vedem deseori cu diverse tinute traznite asortate cu machiaje ce ne amintesc de indienii Vestului Salbatic si insotite permanent de diverse oratanii de prin propria curte (sigur, facandu-ne astfel sa ne punem intrebarea legitima referitoare la sanatatea ei mentala), "doamna" respectiva ajunge sa critice tinute laudate abundent de publicatii celebre(e adevarat, nu romanesti!! ) ca Harpers Bazaar sau New York Times. Mai mult decat atat, pe aceasta doamna o domina evident sentimentele amintite mai sus, jignindu-ma incredibil intr-un mod la care imi e imposibil sa ma cobor si sa raspund. Cel putin, asta fara ajutorul avocatilor la care voi apela cu siguranta din nou.

Dar in afara de rautatea evidenta care iese parca prin toti porii, sta ridicolul situatiei si subiectului adus astfel in fata romanilor. Asadar, la Festivalul de Film de la Cannes, la premiera unui film in competitie regizat de un proaspat castigator al unui Oscar, avand printre altii in componenta si trei actori detinatori impreuna a alte 5 premii Oscar, film de un ridicat nivel cultural si artistic, laudat de toti criticii, in tinute alese cu grija impreuna cu stilistul meu, fashion-editor al revistei Elle, tinute laudate de mari publicatii internationale, apare „doamna” amintita mai sus, cu „inalte” studii romanesti de specialitate, in emisiunea de barfe cu accente maneliste a postului turcesc, care critica total si jigneste grav intr-un limbaj suburban. Mai mult decat am facut-o acum, penibilul acestui fapt imi e imposibil de comentat.

Iar in final, in ciuda faptului ca din patriotism am ales in mod special o tinuta reprezentativa romaneasca, tinuta expusa cu succes la Festivalul de Film de la Cannes, ma felicit din nou ca nu stau prea mult in zona", a scris Mădălina Ghenea pe contul oficial de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și