Irina s-a impus în trei seturi, 5-7, 7-6, 6-3, după două ore și 42 de minute. Victoria e prima din cariera Irinei în fața unei jucătoare din Top 5 WTA, Muguruza fiind a patra jucătoare a lumii în acest moment. Muguruza a fost, până în această seară, principala favorită rămasă în cursă, după ce Kerber și Rawdanska au fost eliminate.

În urma acestui succes, Irina va primi un cec de 59.490 de euro și 120 de puncte WTA.

Partida de pe arena Manolo Santana, ultima a zilei, a fost echilibrată, raportul statistic fiind 30-39 la lovituri direct câștigătoare și 34-42 la erori neforțate. Irina a câștigat de șapte ori pe serviciul adversarei și l-a cedat de șase ori pe cel propriu.

Irina și-a păstrat nervii tari de-a lungul partidei, reușind să nu cedeze după ce în primele două seturi a condus cu 5-2. Pe primul l-a pierdut după 5 game-uri consecutive câștigate de Muguruza, pe al doilea și l-a adjudecat la tie-break, după ce iberica a servit pentru meci la 6-5.

Anul trecut, la Madrid, Irina a reușit să joace în sferturi, fiind atunci eliminată de Petra Kvitova.

Ea va juca acum pentru a-și egala performanța din 2015 contra Christinei McHale, locul 59 mondial. Americanca a eliminat-o în turul al doilea pe Karolina Pliskova, 7-6, 6-4.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și