MAE informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească spre Regatul Țărilor de Jos că, urmare a atentatelor care au avut loc marți în Bruxelles, Olanda intensifică măsurile de control și securitate la frontieră, pe aeroporturile Schiphol-Amsterdam, Rotterdam și Eindhoven, precum și în gări, atât cele interne — Utrecht, Rotterdam, Haga, Amsterdam, cât și în cele care reprezintă puncte de trecere a frontierei — Arnhem, Breda și Rozendaal.

De asemenea, sunt intensificate operațiunile de patrulare realizate de echipaje ale poliției militare, adaugă sursa citată.

Potrivit MAE, frontiera terestră olandezo-belgiană rămâne deocamdată deschisă.

„Autoritățile olandeze sunt în contact permanent cu cele belgiene, franceze și germane în ceea ce privește luarea de măsuri suplimentare de securitate”, se mai arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet