Pe lista retrocedărilor figurează și câteva persoane din Sighetu Marmației, la poziția 12 din TOP retrocedări ANRP la nivel național, în ordine descrescătoare a sumelor retrocedate: Ovidiu Nemeș, Bledea Ileana și Stanciu Isidor. Aceștia au primit împreună din retrocedări, posibil și în urma cumpărării de drepturi litigioase, colosala sumă de 95.199.000 lei (aprox. 22 milioane de euro)!

DNA acuză existența unui grup infracțional organizat în acest dosar, grup format din judecători, procurori, funcționari ai ANRP și AVAS, plus diverși samsari imobiliari. Grupul infracțional opera după următoarea metodă: moștenitorii de drept ai proprietăților confiscate în mod abuziv de către comuniști erau purtați ani sau zeci de ani prin Justiție căutându-și dreptatea, fiind amânați la infinit cu complicitatea judecătorilor și funcționarilor ANRP și AVAS, până când aceștia nu mai rezistau financiar și cedau nervos. Spatele judecătorilor și funcționarilor corupți era ținut de către procurori din cadrul DIICOT, sub directa coordonare a șefei instituției, doamna Alina Bica.

Moștenitorii de drept erau abordați de către samsarii imobiliari care se ofereau să cumpere drepturile litigioase la sume cuprinse între 10% - 30% din valoarea reală a proprietăților. Din acel moment judecătorii și funcționarii ANRP și AVAS se mișcau foarte repede, iar samsarii își încasau sumele cuvenite în totalitate de la stat în doar câteva luni, câștigând de pe urma acestor afaceri zeci de milioane de euro fiecare. Din aceste câștiguri, bineînțeles, se plăteau comisioanele cuvenite către judecătorii, funcționarii și procurorii corupți.

Sighet 247 a preluat în cursul anului 2013 din presa națională articole în care Ovidiu Nemeș era acuzat de samsarism imobiliar cu drepturi litigioase, afaceri efectuate în mod ilegal, conform presei naționale (ex. Ziarul „Cațavencii” / 17 aprilie 2013 ș.a.). În acel moment Ovidiu Nemeș a făcut spume la gură, încercând să intervină pentru a stopa apariția acestor articole, amenințând cu darea în judecată și alte forme de intimidare.

Dacă primii doi din cei trei care ocupă poziția 12 în topul retrocedărilor ANRP, Ovidiu Nemeș și Bledea Ileana sunt cunoscuți la nivel local, despre domnul Isidor Stanciu nu cunoaștem detalii cine ar putea fi. Conform unor informații pe surse din interiorul Justiției, se pare că despăgubirile obținute de către cei trei ar rezulta din urma retrocedării unor proprietăți atât din Sighetu Marmației, cât și din alte zone ale țării, cum ar fi Brașov, Sibiu și altele.

Conform informațiilor noastre, pe numele lui Ovidiu Nemeș există un dosar în lucru la DNA pe tema retrocedărilor ilegale.

Dacă informațiile de mai sus se confirmă, noi nu putem pricepe următorul lucru: dacă tot a făcut Ovidiu Nemeș avere fabuloasă de pe urma unor retrocedări din cumpărarea de drepturi litigioase (peste 7 milioane de euro, dacă ar fi să credem că banii s-au împărțit în mod egal între cei trei de pe listă), de ce s-a mai complicat acesta cu parcometre și plăți ilegale către avocați, pe sume mici de câteva sute de mii de lei? Să fie o problemă patologică la mijloc?

Până la urmă, și faimosul gangster Al Capone a fost întemnițat pe motiv de evaziune fiscală, și nu pentru marile ilegalități efectuate.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarului „Retrocedărilor ilegale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și