În prezent, corporația Toyota Motor este a doua companie din lume după numărul de vânzări. Modelele emblematice ale brandului le reprezintă Prius, Corolla, Supra, Celica și Land Cruiser. Prius este cea mai vândută mașină hibrid din lume. A patra generație a sa, XW50, se produce și în prezent, pe când prima mașină a fost scoasă pe piață în 1997. Modelele Supra și Celica sunt cunoscute pentru viteza lor și caracteristicile de control. Versiunea GT a modelului Celica a participat la numeroase competiții de curse, inclusiv WRC (Campionatul Mondial de Raliu). Legendarul nume Supra este folosit în prezent pentru un nou model - GR Supra. Acest coupe cu 2 uși se produce din 2019. Versiunea de 3 litri a sa poate să accelereze până la 100 km/h în 3.8 secunde.

Corolla este cel mai vândut model din lume a acestui producător - peste 44 de milioane de exemplare au fost produse. În același timp, Land Cruiser este renumit pentru capacitățile sale off-road impresionante.

Gama modernă de modele include hatchback-uri, sedane, break-uri, crossovere, mașini sport, off-roadere și furgonete. Multe modele, precum CH-R, Camry, RAV4 și Yaris, sunt disponibile și în versiune hibrid.

Vehiculele comerciale ale acestui brand - monovolumele și microbuzele - sunt reprezentate de diferite versiuni ale modelului Proace.

Mașinile de lux sunt produse sub un brand separat - Lexus.

Compania dezvoltă în mod constat noi soluții unice. Urmărește și protecția mediului. Înafară de producția de autoturisme, activitatea sa include sporturile cu motor (mașinile Toyota au participat la Raliul de la Monte Carlo, WRC, DAKAR, Formula 1), dezvoltarea de roboți și chiar echipament aerospațial.

Piese auto pentru Toyota le puteți găsi în magazinul online Euautopiese.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet