Prin intermediul acestei campanii, alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală și să respecte confidențialitatea votului.
În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse.

Astfel, au fost tipărite 22.000 de afișe, format A2. 500 dintre acestea au fost distribuite în judeţul Maramureş pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituții publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare.

De asemenea, au fost realizate trei spoturi video și trei audio care, în baza deciziei Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016 ,vor putea fi inserate de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale.

Spoturile M.A.I. vor fi difuzate și prin intermediul plasmelor care sunt amplasate în locuri publice din marile orașe, în mijloacele de transport în comun sau în stațiile de metrou.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a M.A.I., a fost creată o secțiune dedicată alegerilor care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații M.A.I. și infracțiunile prevăzute de Codul Penal, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente.


Vizitatorii site-ului M.A.I. pot descărca, de asemenea, afișul și spoturile realizate în cadrul campaniei de informare.

Având în vedere rolul esențial pe care mediul online îl are în informarea alegătorilor, campania M.A.I. include o componentă de informare specială și pe contul de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și