Dar sunt şi maramureşeni pentru care distrugerea acestor bunuri publice, în care s-au investit sume însemnate de bani, se face just for fun. Aşa s-a întâmplat recent la Sighetu Marmaţiei, unde corpurile de iluminat din parcul Grădina Morii au fost distruse.

Pe contul de Facebook Grupul de Airsoft „Black Wolves” din Sighet a postat un anunț prin care anunță că oferă o recompensă in valoare de 500 de lei persoanei care poate da informație reală cu privire la „năzdrăvanii” care au distrus becurile iluminatului public în Sighetul Marmației, folosind replici tip airsoft.

Număr telefon de contact 0745045742 sau mesaj privat pe pagina de Facebook.
„Numele persoanelor care dau relații cu privire la aceste aspecte nu vor fi dezvăluite. Totodată avem rugămintea de a furniza informații reale și concrete”, scrie pe contul de Facebook Grupul de Airsoft „Black Wolves”.

„Năzdrăvanii cei cu pistoale cu bile au atacat de această dată corpurile de iluminat din parcul Grădina Morii, unde au distrus cam tot ce se putea împușca. Nu știu de ce acești curajoși nu își găsesc adversari pe măsura sau puterea lor, ci aleg niște biete corpuri de iluminat sa le fie adversari. S-a deschis un dosar de distrugere a bunurilor publice de către Politia Municipiului Sighetu Marmatiei și apelam și la cetățenii municipiului sa ne ajute sa punem mâna pe acești vajnici luptători cu corpurile de iluminat.Ultima lor aventura de la Gradina Morii ne-a costat 95 de milioane de lei”, a spus primarul Horia Scubli, citat de axanews.ro

“Avem peste 4000 de corpuri de iluminat pe o retea de peste 200 de km de strazi…este inacceptabil sa ne gandim ca putem sa pazim corpurile de iluminat.De vina sunt cei ce fac aceste lucruri, parintii ce le-au dat o asemenea educatie….si in final noi cei ce-i toleram…Politia a declanșat o ancheta in acest sens ți cred ca este doar o problemă de zile să-i vedem pe năzdrăvanii ninja!!!”, a adăugat primarul Sighetului.

Sigheteni revoltaţi

Odată făcute publice aceste informaţii, sighetenii au venit cu soluţii, iar unii au dat vina pe Poliţia Locală, că nu îşi face treaba. “Ce face poliţia locală? Au acolo ghiretă, iar acum nu este aşa frig, să păzească. Tot aşa şi pe centru aruncau ghivecile frumoase de flori şi poliţia locală nu o găseai”, spune Gheorghe.

Adelina continua – “Ce face politia locala?? Vaneaza conducatori auto care “parcheaza voluntar” autovehiculul pe zona de stationare interzisa atunci cand li se strica in trafic masina si-i amendeaza cu 475 lei si 2 puncte de penalizare …. cam asta face politia locala … le zici si vad cu ochii lor ca nu-ti mai porneste masina si-ti scriu in procesul verbal: “a oprit voluntar …”.

Anuta: “De ce nu puneti telecamere pe stilpii de curent.Asa cum sunt si in alte tari..Doar asa se pot depista derbedeii care nu au 7 ani de acasa..Instalati telecamere si puneti politia pe urmele lor..”. Unii dintre sigheteni au venit şi cu soluţii. Şi anume ca administraţia locală să ofere recompensă pentru cine da informaţii despre cel/cei ce fac asa ceva.

“In mod sigur sunt mai multi … si se va gasi cineva pentru bani sa “ciripeasca” precizeaza Marinela. “Amenzi usturatoare!! Asta este solutia. Cind il arzi la buzunar se astimpara. Daca sint copii fara venit, parintii n-au decit sa plateasca pentru odraslele nesimtite. Parintii sa-si educe copii ce e de bun simt si ce nu e”, sustine Doina.

Monica da vina pe educatia primita de acasa: “Legile acestei tari sunt de vina , dacă tu ca părinte nu ai voie sa-l stresezi pe piciul care se formează pentru societate din păcate ăsta este rezultatul , nici părintele nici scoala nu au voie sa îi adreseze educație ca le-au dat nr de telefon sa sune la autoritati ca părintele îl cearta atunci sa’l educe autoritățile , eu am crescut un copil este și el părinte la rândul lui dar nu i-mi este rușine cu educația pe care i-am dat-o , dar eu sa am acuma copil de crescut și educat și ar interveni autoritățile în momentul doi l-as da lor : educati-l voi și dati-l societății eu nu as creste obraznici , nesimțiți și fără cei șapte ani de acasă; rușine, rușine și mare rușine, nu va plângeți stimați domni ca legile sunt de la voi ; pe părinte nu este bai ca îl streseaza și îl face sa nu doarmă nopțile sa plângă în fata picilor și tu sa nu poți face nimic , ăsta este educația în democrație copilul poate sa facă ce vrea iar părintele trebuie sa nu îl supere”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet