Medicul Dan Enescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, a subliniat sâmbătă că probleme de sănătate şi complicaţii pot apărea şi la cei care nu au suferit răni vizibile în clubul Colectiv, dar au inhalat fumul provocat de incendiu. El a dezvăluit chiar că unii dintre cei tinerii care au plecat acasă după incendiu s-au întors la spital cu complicaţii pulmonare destul de grave.

"Evoluţia acestei arsuri şi complicaţiile adiacente sunt total imprevizibile. Vă reamintesc de o fetiţă care nu avea nimic şi a cazut din picioare şi a murit. Vreau să vă readuc aminte de cei care au plecat acasă, neavând aproape nimic, şi s-au întors după cinci-şase zile, cu tot felul de complicaţii pulmonare.

De asemenea, aceşti pacienţi nu puteau fi transferaţi, pentru că poate ar fi fost daune mult mai mari. Evoluţia este imprevizibilă. De aceea noi suntem reticenţi privitor la cazurile care au rămas. pentru că nu ştii niciodată când cineva poate să se deprecieze.

De exemplu, în cazurile pe care le tratez, o grămadă dintre ele merg foarte bine, după care încep să dea înapoi a doua zi. Şi iar ne luptăm o zi întreagă să-i aducem la un nivel compatibil stabil. Acest coeficient de neprevăzut nu putem să-l anticipăm, cu toată ştiinţa noastră", a declarat Dan Enescu, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

Citește și

Comentarii