Alocarea sumelor s-a făcut în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc miercuri, 10 iunie, consilierii județeni exprimându-și votul asupra proiectului de hotărâre privind repartizarea sumelor din fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare.

Suma totală a fost de 6.250 mii lei, banii fiind alocați acelor unități administrativ-teritoriale pe raza cărora se desfășoară lucrări ample de reabilitare a drumurilor județene, care sunt implicate în strategia de gestionare a deșeurilor sau care se confruntă cu alte probleme punctuale și necesită ajutor financiar imediat. Un total de 1.300 mii lei vor ajunge la orașe, mai exact 250 mii lei pentru Dragomirești, 250 mii lei pentru Săliștea de Sus, 500 mii lei pentru Șomcuta Mare și 300 mii lei pentru Tăuții Măgherăuș.

La comune sumă totală de împărțit a fost de 4.950 mii lei, și anume 200 mii lei pentru Ardusat, 100 mii lei pentru Ariniș, 200 mii lei pentru Bârsana, 50 mii lei pentru Băsești, 300 mii lei pentru Bogdan Vodă, 100 mii lei pentru Coaș, 100 mii lei pentru Copalnic Mănăștur, 300 mii lei pentru Fărcașa, 100 mii lei pentru Gârdani, 250 mii lei pentru Groși, 100 mii lei pentru Ieud, 100 mii lei pentru Lăpuș, 100 mii lei pentru Leordina, 200 mii lei pentru Oarța de Jos, 100 mii lei pentru Poienile de sub Munte, 250 mii lei pentru Recea, 400 mii lei pentru Remetea Chioarului, 300 mii lei pentru Repedea, 300 mii lei pentru Rozavlea, 250 mii lei pentru Săcălășeni, 200 mii lei pentru Săcel, 100 mii lei pentru Sălsig, 300 mii lei pentru Satulung, 200 mii lei pentru Șieu, 100 mii lei pentru Șișești și 250 mii lei pentru Strâmtura.

„Dincolo de lucrările pe care Consiliul Județean le efectuează pe cei aproximativ 200 de kilometri de drum județean aflați în reabilitare, în sarcina autorităților locale intră alte și lucrări conexe. De asemenea, este nevoie să intervenim cu astfel de alocări și pentru a rezolva punctual cerințele de finanțare ale administrațiilor locale. Este vorba în special despre comunitățile care ajută județul Maramureș într-un un alt proiect important, și anume cel privind gestionarea deșeurilor la nivel județean: Groși, Fărcașa, Recea. O altă primărie care va beneficia de finanțare, în contextul gestionării populației cu grad ridicat de vulnerabilitate în fața pandemiei de coronavirus, este comuna Săcălășeni, pe raza căreia funcționează un centru de bătrâni. Totodată, vom sprijini orașul Tăuții Măgherăuș, unde administrația locală se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește susținerea cofinanțărilor pentru proiectele pe fonduri europene”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și