├Än Coreea de Sud, un b─ârbat de 55 de ani care s-a ├«ntors dintr-o delega┼úie ├«n ora┼čul chinez Wuhan a contractat virusul, a indicat vineri Centrul sud-coreean pentru prevenirea ┼či controlul bolilor. B─ârbatul vizitase o clinic─â din Wuhan, acuz├ónd dureri de g├ót ┼či alte simptome, ├«nainte de a se ├«ntoarce ├«n ┼úara sa. Acest anun┼ú vine dup─â ce autorit─â┼úile sud-coreene confirmaser─â luni c─â o femeie din China contractase noul coronavirus.

├Än Japonia, autorit─â┼úile au anun┼úat vineri un al doilea caz infectare cu noul coronavirus, la un vizitator din Wuhan, ├«n prezent spitalizat la Tokyo, care c─âl─âtorise din metropola chinez─â duminic─â. De asemenea, ├«n Vietnam, doi cet─â┼úeni chinezi au fost testa┼úi pozitiv pentru coronavirus ├«n ora┼čul Ho ┼×i Min, au anun┼úat joi seara mass-media de stat.

P├ón─â vineri, ├«n China, 26 de persoane au murit din cauza unei afec┼úiuni pulmonare legate de acest virus ┼či cel pu┼úin 830 au fost infectate, potrivit Comisiei Na┼úionale de S─ân─âtate din aceast─â ┼úar─â.

Tot vineri, autorităţile de la Beijing au confirmat un al doilea deces provocat de noul coronavirus în afara epicentrului epidemiei.

Decesul a fost semnalat ├«n Heilongjiang (nord-est), o provincie aflat─â la frontiera cu Rusia, au anun┼úat autorit─â┼úile locale f─âr─â a oferi detalii suplimentare. Provincia este situat─â la peste 1.800 de kilometri de Wuhan (centru), metropola cu 11 milioane de locuitori, unde au fost semnalate marea majoritate a cazurilor de contaminare ┼či a deceselor cauzate de virus. Un alt caz fusese anun┼úat cu pu┼úin timp ├«nainte ├«n Hebei, provincia care ├«nconjoar─â Beijing-ul, la un b─ârbat de 80 de ani.

Noul coronavirus apar┼úine aceleia┼či familii de viru┼či care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), responsabil pentru moartea a 800 de persoane la nivel mondial, ├«n pandemia din 2002-2003, care a debutat tot ├«n China.

├Än momentul de fa┼ú─â, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate ├«n China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudit─â, Singapore, Statele Unite, precum ┼či ├«n teritoriile chineze Hong Kong ┼či Macao.

Citește și

loading...