Andrew Eames, scriitor şi jurnalist de călătorie, câştigător al premiului pentru cel mai bun articol de călătorie oferit în 2010 de către British Guild of Travel Writers pentru un material despre Maramureş publicat în Revista Lonely Planet, Pancras Dijk, senior editor al revistei National Geographic Olanda/Belgia, şi Richard Waters, scriitor de călătorie, colaborator al ghidului Lonely Planet, se alătură românilor care critică desfiiţarea biroului de turism.

“Biroul de turism din Baia Mare s-a dovedit a-mi fi de mare ajutor atunci când am scris articole despre Maramureş pentru presa internaţională şi cea britanică (revista Lonely Planet şi ziarul Daily Telegraph). Biroul a avut genul de contacte şi de cunoştinţe care sunt de nepreţuit pentru un jurnalist aflat în vizita de documentare. Fără acestea nu aş fi ştiut de unde să încep şi până la urmă, poate că nu aş mai fi scris despre regiune deloc”, a subliniat Andrew Eames, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Consilierii judeţeni din Maramureş au votat, la sfârşitul lunii august, desfiinţarea biroului MaramureşInfoTurism.

"În anii de activitate în cadrul MaramureşInfoTurism am crezut că scopul meu e să conving turiştii să aleagă Maramureşul ca destinaţie turistică. Nu să îi conving pe consilieri să nu ne desfiinţeze. Prin acest mesaj doresc să-mi exprim opinia legată de eficienţa acestui birou care atrage proiecte internaţionale, gestionează informaţii turistice, participă la strategiile zonelor din interiorul judeţului şi reuşeşte să comunice performant într-un limbaj profesionist cu lumea reală a turismului internaţional. Astfel de birouri trebuie consolidate şi nu distruse!", a transmis într-un mesaj Andrei Blumer, preşedintele Asociaţiei de Ecoturism din România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet