În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 70 de contravenţii. 16 pietoni care au traversat prin locuri nepermise și mai mulți șoferi care s-au abătut de la respectarea normelor rutiere în vigoare au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de peste 13 000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, polițiștii maramureșeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să adopte o manieră preventivă de condus, să circule cu viteză redusă în special în zona trecerilor pentru pietoni și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

De asemenea, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţiile de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înainte de a traversa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet